Днес голямата актриса Стоянка Мутафова има рожден ден и навършва 95

...
Днес голямата актриса Стоянка Мутафова има рожден ден и навършва 95
Коментари Харесай

Мутафова на своя рожден ден: Ако бях министър на културата…

Днес огромната актриса Стоянка Мутафова има рожден ден и навършва 95 години. Снощи, броени часове преди юбилея си, тя още веднъж зарадва многочислените си фенове, като се появи на сцената на Сатиричния спектакъл.

Тя влезе в ролята на Малу в постановката „ Столетие мое “, където играе достолепна дама, празнуваща 100-годишнината си. Мутафова беше посрещната с бурни овации от публиката. Госпожа стихийно злополучие се завърна на сцената през януари, откакто се възвърне от болестта си, обвързвано с проблеми със сърцето, което наложи и хоспитализирането й.

Всеки миг Стоянка Мутафова чака името й да бъде вписано в книгата на върховете „ Гинес “ като най-възрастната настояща актриса в света. „ Българският спектакъл малко се самозабрави “, разяснява Мутафова пред Нова телевизия.

На своя рожден ден Мутафова посочи, че макар съществуването на доста млади и надарени артисти, напоследък са се появили и инцидентни фигури. Тя е безапелационна, че в случай че беше министър на културата, щеше да насочи огромни старания в региона на театъра. „ На първо място щях да се помъча да науча хората да приказват вярно “, съобщи Стоянка Мутафова.

Още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР